Meest recente artikelen

Zelf pizza bakken: welke tools bestaan er?

Van pizza steel tot superdeluxe houtoven.

Zelf pizza bakken: welke tools bestaan er? Artikel

Een heerlijk Italiaanse pizza is ongetwijfeld een favoriet van velen. Een krokante korst, de lekkerste toppings en de kaas dat er zachtjes van afdruipt. Ook thuis kun je de lekkerste pizza’s bakken, maar daar heb je bepaalde tools voor nodig. We helpen je even op weg om de Italiaanse keuken in huis te brengen.

Om je keuken om te toveren tot een echte pizzeria heb je natuurlijk de juiste tools nodig zoals de Italianen dat doen. Van een pizza steel tot een superdeluxe houtoven: deze tools kunnen écht niet ontbreken wanneer je zelf pizza gaat bakken.

Deegroller

Om je deeg uit te rollen tot de gewenste dikte, kan een deegroller wel handig zijn. Je kunt natuurlijk ook een glazen fles gebruiken om te rollen, of simpelweg je handen gebruiken om het deeg uit te rekken.

Pizzasteen

Om ervoor te zorgen dat je pizza lekker knapperig wordt, kun je best gebruikmaken van een pizzasteen. Dit is en platte steen die je in de oven legt en mee laat voorverwarmen. De steen neemt de warmte van de oven op en geeft deze gelijkmatig af aan de pizza, waardoor de pizza heerlijk krokant kan worden. Pizzastenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, waaronder keramiek en cordieriet.

Pizza peel

Een pizza peel is een platte schep waarmee je de pizza in de oven kunt leggen en er ook weer uit kunt halen. Zo kun je de pizza heelhuids vanop het aanrecht tot aan de oven brengen en terug. Ook zorgt een schep ervoor dat je handen op een veilige afstand blijven van de oven, zodat je ongelukken kunt voorkomen.

Pizza steel

Een pizza steel lijkt op een pizzasteen, maar is gemaakt van staal. Het grote voordeel van een pizza steel is dat deze sneller opwarmt dan een pizzasteen en dus minder tijd nodig heeft om je pizza knapperig te maken. Het effect is voor beide hetzelfde: heerlijk, krokante pizza!

Houtoven

Een superdeluxe optie is om een houtoven aan te schaffen. Met een houtoven kun je pizza's bakken op de traditionele manier. Het nadeel is wel dat een houtoven erg duur is en veel ruimte in beslag neemt, maar laat je dat niet tegenhouden om full Italian te gaan.

Mes

Om je pizza tot slot in mooie driehoekjes te snijden kun je best een pizza mes gebruiken. Een gewoon scherp mes volstaat natuurlijk ook, maar een écht pizza mes maakt het toch allemaal wat geloofwaardiger.

Er zijn dus verschillende tools die je kunt gebruiken om zelf pizza te bakken. Het is belangrijk om te bedenken wat jouw budget en wensen zijn voordat je een keuze maakt. Met de juiste tools en wat oefening kun je al snel de perfecte pizza thuis maken!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen