Recept

Pizza met tomaatjes, burrata en venkelworst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Er gaat niks boven homemade pizza met verse tomaten. Heb je meer tijd, dan kun je ook het pizzadeeg zelf maken.

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de tomaten voor de saus en snij ze in grote stukken. Stoof de knoflook en de sjalot aan in de olijfolie. Voeg de tomaten en een beetje water toe. Laat stoven tot je een mooie dikke saus hebt. Kruid met de oregano, peper en zout.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 210°C. Leg de pizzabodems op een bakplaat en bestrijk ze met de tomatensaus. Spoel de tomaten voor de topping, snij ze in schijfjes en schik ze op de pizza's. Duw het gehakt uit de venkelworstjes en leg de snelle gehaktballetjes op de pizza.

  3. 3

    Bak de pizza's zo'n 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Laat de burrata uitlekken en scheur ‘m in stukken. Leg de stukken burrata op de pizza. Bedruppel de pizza's met olijfolie en werk ze af met de venkelzaadjes, de rucola en de verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza met tomaatjes, burrata en venkelworst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!