Recept

Citroencrostata’s met limoncello

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk Italiaans dessert om je vrienden en familie mee te verwennen!

bereiding
  1. 1

    Doe de boter samen met de suiker en een mespuntje zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid. Haal het merg uit de vanillestokjes en doe het erbij. Voeg een volledig ei en twee eidooiers toe. Meng tot een homogene massa. Doe er 250 g bloem bij. Kneed even verder op matige snelheid en doe de rest van de bloem erbij, kneed verder tot een kruimelig deeg. Vorm een bol, verpak in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed 6 vormpjes van 12 cm diameter met bakpapier en leg er het uitgerolde kruimeldeeg in. Prik er enkele gaatjes in met een vork en schuif 10 minuten in de oven. Zet zodra je de taartbodems uit de oven haalt, de oven op 175°C.

  3. 3

    Klop de eieren zachtjes los met de suiker. Roer de geraspte citroenschil erdoor en het sap van de citroenen. Smelt de boter. Los het maiszetmeel op in de limoncello. Voeg de gesmolten boter en het maiszetmeelpapje toe aan het citroen-eimengsel.

  4. 4

    Verdeel de citroencrème over de taartbodempjes. Bak de taartjes nog 25 minuten verder in de oven, of tot de citroencrème stevig en gebonden is. Serveer met een glaasje limoncello.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroencrostata’s met limoncello

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!