Geroosterde aubergine met ricotta, tomaat en munt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geroosterde aubergine met ricotta, tomaat en munt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker, fris hapje dat je maakt op de BBQ.

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines en snij ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Borstel ze in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze 5 à 7 minuten aan beide kanten op de bbq.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Spoel de tomaten, ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel en snipper de munt. Meng de ricotta met de kappertjes, ui, tomatenblokjes, munt, rodewijnazijn en de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Leg de aubergineplakken op een grote schaal en lepel er de ricottamengeling over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines en snij ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Borstel ze in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze 5 à 7 minuten aan beide kanten op de bbq.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Spoel de tomaten, ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel en snipper de munt. Meng de ricotta met de kappertjes, ui, tomatenblokjes, munt, rodewijnazijn en de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Leg de aubergineplakken op een grote schaal en lepel er de ricottamengeling over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.