Groene curry met zoete aardappel, macadamianoten en peultjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groene curry met zoete aardappel, macadamianoten en peultjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke vegetarische curry boordevol vitaminen. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de rode ui. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken. Spoel de aubergines en halveer ze.

  2. 2

    Verhit de sesamolie in een wok. Roerbak daarin de zoete aardappel, knoflook en ui. Voeg de mini-aubergines, erwtjes en peulerwten toer en roerbak kort. Doe er de vissaus, palmsuiker, curry, kokosmelk en groentebouillon bij en laat inkoken tot alle ingrediënten beetgaar zijn.

  3. 3

    Hak de noten grof en rooster ze in een anti-kleefpannetje. Roer de helft onder de curry.

  4. 4

    Verdeel de curry over de kommetjes. Werk verder af met enkele takjes koriander, de rest van de noten, enkele ringetjes rode peper en een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de rode ui. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken. Spoel de aubergines en halveer ze.

  2. 2

    Verhit de sesamolie in een wok. Roerbak daarin de zoete aardappel, knoflook en ui. Voeg de mini-aubergines, erwtjes en peulerwten toer en roerbak kort. Doe er de vissaus, palmsuiker, curry, kokosmelk en groentebouillon bij en laat inkoken tot alle ingrediënten beetgaar zijn.

  3. 3

    Hak de noten grof en rooster ze in een anti-kleefpannetje. Roer de helft onder de curry.

  4. 4

    Verdeel de curry over de kommetjes. Werk verder af met enkele takjes koriander, de rest van de noten, enkele ringetjes rode peper en een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.