Recept

Notenburgers met muhammara en groene salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke vegetarische maaltijd boordevol vitaminen. 

bereiding
  1. 1

    Start met de notenburgers. Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de noten grof en doe samen met de rucola, de peterselie, het basilicum en wat olijfolie in een blender en mix. Roer er de couscous onder en kneed tot een stevig mengsel. Verdeel in 8 gelijke porties en rol er balletjes van. Duw ze plat tot mooie burgers. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Maak de muhammara. Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel de paprika’s met wat olijfolie en rooster ze samen met de knoflook in 30 minuten gaar en zwartgeblakerd in de oven. Keer de paprika’s regelmatig om. Haal ze uit de oven en doe ze in een plastic zak. Laat even afkoelen en pel ze. Snij doormidden en verwijder de zaadjes.

  3. 3

    Mix de paprika’s in een blender. Knijp er de limoen boven uit, doe de granaatappelmelasse, de komijn, chilivlokken en gehakte walnoten erbij. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bak de burgers langs beide kanten bruin in olijfolie. Geef 2 burgers per persoon, doe er wat groene sla of waterkers bij en geef er een lepeltje muhamarra bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Notenburgers met muhammara en groene salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!