Recept

Varkenshaasje met notenkorst en geroosterde sla

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker en gezond gerecht voor de hele familie. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en schroei het vlees rondom rond dicht in de olijfolie. Haal het vlees van het vuur. Meng het sinaasappelsap met de honing en smeer het varkenshaasje ermee in. Laat 30 minuten trekken en smeer regelmatig.

  2. 2

    Maak ondertussen de korst voor het varkenshaasje. Hou enkele noten apart. Doe de rest van de noten, de panko en de peterselie in een blender en mix tot een pasta. Lepel er de graanmosterd en de olijfolie onder en bestrijk het varkenshaasje ermee. Bak het vlees 15 minuten in de oven. Zet de laatste 5 minuten de grill aan voor een mooi korstje. Haal het vlees uit de oven en laat onder een vel aluminiumfolie nog 5 minuten rusten alvorens aan te snijden.

  3. 3

    Snij het loof van de wortelen, maar laat er nog een klein stukje groen aan. Schil de worteltjes met een dunschiller en stoof ze gaar in wat olijfolie met een scheutje water, de tijm en laurier. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij de ijsbergsla in 8 grote parten en gril ze kort op een hoog vuur. Meng alle ingrediënten voor de yoghurt-dressing en zet even apart.

  5. 5

    Snij het gekorste varkenshaasje voorzichtig in plakken van 1 cm dik. Schik ze op een bord en geef er de gestoofde worteltjes en de gegrilde ijsbergsla bij. Werk af met de dressing. Werk af met wat de rest van de gehakte nootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met notenkorst en geroosterde sla

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!