Recept

Kalkoenrollade met notenvulling en pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker maar licht. Een najaarsreceptje van Sandra Bekkari. Tip van Sandra: “Lepel het braadvocht regelmatig over de kalkoenrollade zodat het vlees niet uitdroogt.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de ui en snipper ’m fijn. Pel en plet 1 teentje knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof hierin de ui en de knoflook zacht. Rooster de noten in een droge pan, hak ze fijn en schep ze door de ui.

  2. 2

    Snij een volledige kalkoenfilet overlangs in zodat je een brede plak krijgt. Heb je 4 plakken filet, leg ze dan rakelings over elkaar. Leg er plasticfolie over en sla het vlees wat platter met een deegrol. Kruid de kalkoen met peper en zout, beleg met de notenmengeling, rol op en bind dicht met keukentouw. Leg de rollade in een ovenschaal en kruid opnieuw met peper en zout. Zet in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15 minuten.

  3. 3

    Bereid intussen de pompoen. Pel en plet 1 teentje knoflook. Haal de blaadjes van de tijm en rozemarijn en hak ze fijn. Meng 4 eetlepels olijfolie met knoflook, de tijm, de rozemarijn, het paprikapoeder, het korianderpoeder, het komijnpoeder en peper en zout. Schil en ontpit de butternut en snij in ’m partjes. Leg de partjes butternut in de ovenschaal, overgiet met de kruidenolie en zet de ovenschaal bij de kalkoen in de oven.

  4. 4

    Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en laat alles nog 35 minuten verder garen (de kerntempertuur van het vlees moet 65°C zijn). Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade met notenvulling en pompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!