Meest recente artikelen

6 ingrediënten waarvan je niet wist dat ze lekker zijn in je salade

De stam van een broccoli in je salade?!

6 ingrediënten waarvan je niet wist dat ze lekker zijn in je salade Artikel

Een salade hoeft helemaal niet saai te zijn. Je kunt er eindeloos mee variëren. Probeer eens iets nieuws en voeg een van deze zes ingrediënten toe aan je salade!

1. De stam van broccoli

Waarschijnlijk gooi jij de stam van je broccoli vaak gewoon in de vuilnisbak, terwijl die perfect eetbaar is! Verwijder de buitenste laag van de stam van de broccoli. Nadien kun je met een dunschiller dunne reepjes van de stam snijden. Verwerk deze reepjes rauw in je salade of bak ze heel even aan in een hete pan voor een knapperig effect.

2. Falafel

Falafelballetjes zijn erg geliefd in Midden-Oosterse gerechten, maar ‘t is ook lekker in een salade. Je kunt de falafel zowel warm als koud aan je salade toevoegen. Heerlijk met hummus en wat knoflookdressing!

3. Halloumi

Halloumi is de perfecte kaas voor in een warme salade. Bak de halloumi en doe hem in plakjes in je salade of snij hem in blokjes als vervanger voor fetakaas. Ideaal als alternatief voor vlees in een vegetarisch gerechtje.

4. Quinoa

Quinoa kun je toevoegen aan een groene salade, maar het kan ook je sla vervangen. Quinoa heeft geen overweldigende smaak, maar zit wel boordevol vitaminen. En omdat quinoa veel eiwitten bevat, zorgt het langer voor een verzadigd gevoel. Je zult dus na je lunch niet meteen naar een snack hoeven te grijpen als je dit zaad aan je salade toevoegt.

5. Granaatappelpitjes

Granaatappelpitjes zijn ideaal voor als je een zoete toets wil toevoegen aan een hartige salade. Ze zorgen bovendien voor wat knapperigheid en kleur. Ook lekker fris in een wintersalade!

6. Gegrilde perzik

Schijfjes gegrilde perzik kunnen je salade een unieke toets geven. Marineer de perziken in wat olijfolie voor je ze grilt. Gril ze een paar minuutjes aan elke kant, maar zorg dat ze niet verbranden. Maak ze extra zoet met wat druppeltjes honing. Heel lekker met spinazie en pecannootjes in je salade!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen