Recept

Hasselback potatoes met lauwe salade van tuinbonen en gegrilde halloumi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker veggie!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en maak er om de millimeter een inkerving in. Schik de aardappelen in een ovenschaal, overgiet rijkelijk met olijfolie en kruid stevig met peper en grof zeezout. Bestrooi met enkele plukjes verse tijm en zet 45 minuten in de oven.

  2. 2

    Dop de tuinbonen en kook beetgaar in gezouten water. Giet af en laat schrikken in ijswater. Doe hetzelfde met de sperzieboontjes. Snipper de lente-uitjes fijn. Stoof de tuinbonen en de sperzieboontjes samen met de lente-uitjes in hete boter. Laat afkoelen.

  3. 3

    Spoel de jonge spinazie en meng met de boontjes, de tuinbonen en de lente-ui. Werk af met kappertjes en zwarte sesamzaadjes. Maak een vinaigrette van olijfolie, sushi-azijn en honing en besprenkel het slaatje ermee.

  4. 4

    Zet een grillpan op een hoog vuur. Snij de halloumi in plakken en gril ze aan beide kanten in hete olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hasselback potatoes met lauwe salade van tuinbonen en gegrilde halloumi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!