Meest recente artikelen

De lekkerste dressings voor jouw zomergerechtjes

Get dressed

  • Deel dit artikel:
De lekkerste dressings voor jouw zomergerechtjes Artikel

Niets lekkerder dan een heerlijke dressing bij je salades en hartige gerechten. Ze frissen je zomergerechtjes meteen op en geven ze net dat beetje meer.

Mmm, wil je je (zomer)gerechten tot in de puntjes afwerken? Dan moet je frisse dressings proberen. En die bestaan er in alle soorten. Hieronder vertellen we je met plezier wat meer!

Vinaigrette vs dressing

Vinaigrette is eigenlijk de naam van een Frans recept. Het wordt echter vaak gebruikt als algemene term voor een dressing op basis van olie en azijn.Toch is dit recept een soort dressing: een koude saus op basis van olie dat je over salades – of andere gerechten –  giet. Een vinaigrette is dus een soort dressing, maar niet elke dressing is een vinaigrette. Vinaigrettes hebben altijd de basis van olie en azijn, terwijl een dressing licht gebonden moet zijn. Bijvoorbeeld met een eidooier of yoghurt.

Onze succestips voor de lekkerste dressings

  • Neem een ruime kom, zodat je voldoende ruimte hebt om de dressing te kloppen.
  • Klop de dressing met een garde, nooit met een mixer.
  • Giet de olie er steeds langzaam, druppelsgewijs, bij. Blijf intussen kloppen tot het mengsel een glad en homogeen sausje wordt.

Klassiek of modern?

Klassiekers als caesardressing, honing-mosterddressing en yoghurtdressing heb je waarschijnlijk al vaker gemaakt. Maar heb jij al eens genoten van moderne dressings als avocadodressing, sesamdressing of green goddess dressing? Ze zijn heel simpel te maken en overheerlijk!

Meer dressings om van te genieten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen