Meest recente artikelen

Onmisbaar in je keukenlade: de dunschiller

Handige keukentool

Onmisbaar in je keukenlade: de dunschiller Artikel

Een dunschiller is onmisbaar in onze keukenkast. Zeker voor wie houdt van een gezonde portie groentjes. Wij leggen je uit hoe het werkt én waar je op moet letten wanneer je er een aanschaft.

Wat is een dunschiller?

Een dunschiller is een speciaal mesje voor het flinterdun schillen van groenten en fruit zoals aardappelen, wortelen, pastinaken, zoete aardappelen, butternuts en zelfs kiwi's.

Hoe gebruik je het?

Hoe je een dunschiller gebruikt, hangt af van de soort. Je hebt langwerpige en ronde exemplaren. Een langwerpige dunschiller zet je haaks op je ingrediënt en gebruik je door de schil van je weg te snijden. Deze techniek vraagt wat inspanning, maar eens je hem onder de knie hebt, gaat het erg snel. Bovendien bestaan er ook dubbele dunschillers. Daar kan je je groente tussen steken en langs twee kanten schillen. Dubbel zo snel én je kan je er minder eenvoudig aan pijn doen. Een ronde of y-vormige dunschiller heeft een handvat met twee houders voor het mes, wat hem een tikje veiliger maakt.

Heb je het echt nodig?

De dunschiller kan niets wat een eenvoudig aardappelmesje niet kan. Toch gaat het schillen – met wat oefening – sneller én dunner. Wij kunnen ons het leven zonder dunschiller niet inbeelden. Het is bijvoorbeeld ook handig om een lasagne te maken van courgette in plaats van pastavellen. Dunschillers met tandjes zijn dan weer ideaal om groenteslierten te maken.

Waarop moet je letten bij aankoop?

Je eigen gebruiksgemak is van het grootste belang. De dunschiller moet goed in je hand liggen en een goede grip hebben. Daarnaast moet het mesje goed wendbaar zijn. Let op: sommige dunschillers zijn speciaal gemaakt voor links- of rechtshandigen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen