Recept

Verfijnde vislasagne

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Maak de lasagne de ochtend van het feest en zet afgedekt in de koelkast. Bak 'm in de oven terwijl je samen met je gasten aperitieft. 

bereiding
 1. 1

  Pel en plet de knoflook. Maak de venkel en de wortelen schoon en snij ze in heel fijne reepjes. Smelt een klontje boter en stoof de knoflook, venkel en wortel zacht. Kruid met peper en zout. Blus met een scheutje Noilly Prat en laat inkoken.

 2. 2

  Smelt 80 gram boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Laat 1 minuut al roerend bakken. Voeg geleidelijk aan de visfond en de melk toe, blijf roeren tot je een egale saus krijgt. Voeg de room, nootmuskaat, peper en zout toe.

 3. 3

  Snij de vis let en de gerookte zalm in reepjes. Leg onderaan in de ovenschaal een laagje saus. Beleg met lasagnevellen. Bedek met reepjes venkel en wortel. Beleg opnieuw met een laagje lasagnevellen. Lepel er dan een laagje saus in en leg er vis, gerookte zalm, scampi’s en stukjes krab op. Leg dan nog een laagje lasagnevellen, groenten, lasagnevellen, saus en vis. Eindig met pecorino.

 4. 4

  Leg er een vel aluminiumfolie op en gaar 35 minuten in de oven. Laat de laatste minuten zonder aluminiumfolie gratineren.

 5. 5

  Werk af met enkele fijne schijfjes citroen, verse peterselie en gekookte rivierkreeftjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!