Citroendesserts: 20 nagerechten met een mooi zuurtje
Niet voor zuurpruimen
When life gives you lemons... dan maak je er een heerlijk nagerechtje mee. Supersmaakvol, superverfrissend! Laat je inspireren door deze twintig citroendesserts.
Lekker fris en fruitig: met citroendesserts heb je – wat ons betreft – het lekkerste nagerechtje te pakken. Lees onze tips, check de recepten en je hebt ineens twintig nieuwe favorieten op je dessertrepertoire.
Aan de slag met citroen: 4 tips
- Hoe kies je de juiste citroen?
Let erop dat citroenen bij aankoop goed stevig aanvoelen en een mooie gave schil hebben. Hele citroenen kun je weken bewaren in de groentelade van je koelkast. Halve citroenen leg je het best met het snijvlak naar boven in de koelkast. De citroen vormt zelf een laagje dat uitdrogen voorkomt. - Zijn biocitroenen echt beter?
Gebruik het best biologische en onbehandelde citroenen wanneer je de schil nodig hebt voor het recept. Deze zijn vrij van pesticiden én zorgen ook voor een mooier bakresultaat. Ze bederven echter wel sneller dan een behandeld exemplaar. - Is lemoncurd de moeite waard?
Zeker: deze zurige citroenroom tilt elk stuk cake, taart, ijsje of yoghurt naar een hoger niveau! Wist je dat je lemon curd echt heel makkelijk zelf kunt maken? En, extra handig: je kunt ‘m lang bewaren in een weckpot. - Te veel citroenen? Dit doe je ermee…
Te veel citroenen gekocht? Je kunt ze prima invriezen. Enkel de schil over? Gooi die zeker niet zomaar weg, want daarin zitten de meeste smaak én vitamines! Lekker om je gerecht of drankje mee op te frissen. En wist je dat je ook kunt schoonmaken met citroenen?
Fris en fruitig: 20 citroendesserts
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!