Recept

IJspralines met 3 soorten vulling

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijk snoepje voor na het kerstdiner! Opgelet, begin wel op tijd, de pralines moeten een nachtje in de diepvriezer.

bereiding
 1. 1

  Laat het vanille-ijs zeker 1 uur zacht worden in de koelkast.

 2. 2

  Meng voor de karamelpralines 200 g vanille-ijs met 2 eetlepels dulce de leche en 1 eetlepel bresiliennenootjes. Doe in een potje, sluit af en zet in de diepvriezer.

 3. 3

  Stamp voor de framboospralines de inhoud van de kardemompeultjes in de vijzel fijn en meng voorzichtig met de frambozen, de muskaatwijn of Lillet en 200 g vanille-ijs. Doe in een potje, sluit af en zet in de diepvriezer.

 4. 4

  Los voor de koffiepralines 1 kl oploskoffie op in 2 eetlepels warm water. Meng 1 koffielepel van het mengsel met 200 g vanille-ijs, proef en voeg extra koffie toe indien gewenst. Giet in een potje, sluit af en zet in de diepvriezer. Laat de 3 vullingen 1 nacht opstijven.

 5. 5

  Maak met een grote parisiennelepel bolletjes van het ijs, leg ze op bakpapier in een ovenschaal of op een bakplaat en laat ze enkele uren bevriezen.

 6. 6

  Smelt de fondantchocolade met 35 g boter, wentel de dulce de leche- en de koffie-ijsbolletjes door de gesmolten chocolade. Bestrooi één van de twee met cacaopoeder, zo kun je het verschil zien. Leg ze onmiddellijk terug in de diepvries.

 7. 7

  Smelt dan de witte chocolade met 15 g boter en dompel hierin de frambozenijsbolletjes. Zet ook telkens onmiddellijk in de diepvries.

 8. 8

  Serveer de pralines in cupcakepapiertjes. Zet ze op een schaal met ijs, dan smelten ze minder snel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

IJspralines met 3 soorten vulling

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!