IJspralines met 3 soorten vulling
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

IJspralines met 3 soorten vulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk snoepje voor na het kerstdiner! Opgelet, begin wel op tijd, de pralines moeten een nachtje in de diepvriezer.

bereiding
  1. 1

    Laat het vanille-ijs zeker 1 uur zacht worden in de koelkast.

  2. 2

    Meng voor de karamelpralines 200 g vanille-ijs met 2 eetlepels dulce de leche en 1 eetlepel bresiliennenootjes. Doe in een potje, sluit af en zet in de diepvriezer.

  3. 3

    Stamp voor de framboospralines de inhoud van de kardemompeultjes in de vijzel fijn en meng voorzichtig met de frambozen, de muskaatwijn of Lillet en 200 g vanille-ijs. Doe in een potje, sluit af en zet in de diepvriezer.

  4. 4

    Los voor de koffiepralines 1 kl oploskoffie op in 2 eetlepels warm water. Meng 1 koffielepel van het mengsel met 200 g vanille-ijs, proef en voeg extra koffie toe indien gewenst. Giet in een potje, sluit af en zet in de diepvriezer. Laat de 3 vullingen 1 nacht opstijven.

  5. 5

    Maak met een grote parisiennelepel bolletjes van het ijs, leg ze op bakpapier in een ovenschaal of op een bakplaat en laat ze enkele uren bevriezen.

  6. 6

    Smelt de fondantchocolade met 35 g boter, wentel de dulce de leche- en de koffie-ijsbolletjes door de gesmolten chocolade. Bestrooi één van de twee met cacaopoeder, zo kun je het verschil zien. Leg ze onmiddellijk terug in de diepvries.

  7. 7

    Smelt dan de witte chocolade met 15 g boter en dompel hierin de frambozenijsbolletjes. Zet ook telkens onmiddellijk in de diepvries.

  8. 8

    Serveer de pralines in cupcakepapiertjes. Zet ze op een schaal met ijs, dan smelten ze minder snel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat het vanille-ijs zeker 1 uur zacht worden in de koelkast.

  2. 2

    Meng voor de karamelpralines 200 g vanille-ijs met 2 eetlepels dulce de leche en 1 eetlepel bresiliennenootjes. Doe in een potje, sluit af en zet in de diepvriezer.

  3. 3

    Stamp voor de framboospralines de inhoud van de kardemompeultjes in de vijzel fijn en meng voorzichtig met de frambozen, de muskaatwijn of Lillet en 200 g vanille-ijs. Doe in een potje, sluit af en zet in de diepvriezer.

  4. 4

    Los voor de koffiepralines 1 kl oploskoffie op in 2 eetlepels warm water. Meng 1 koffielepel van het mengsel met 200 g vanille-ijs, proef en voeg extra koffie toe indien gewenst. Giet in een potje, sluit af en zet in de diepvriezer. Laat de 3 vullingen 1 nacht opstijven.

  5. 5

    Maak met een grote parisiennelepel bolletjes van het ijs, leg ze op bakpapier in een ovenschaal of op een bakplaat en laat ze enkele uren bevriezen.

  6. 6

    Smelt de fondantchocolade met 35 g boter, wentel de dulce de leche- en de koffie-ijsbolletjes door de gesmolten chocolade. Bestrooi één van de twee met cacaopoeder, zo kun je het verschil zien. Leg ze onmiddellijk terug in de diepvries.

  7. 7

    Smelt dan de witte chocolade met 15 g boter en dompel hierin de frambozenijsbolletjes. Zet ook telkens onmiddellijk in de diepvries.

  8. 8

    Serveer de pralines in cupcakepapiertjes. Zet ze op een schaal met ijs, dan smelten ze minder snel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.