Meest recente artikelen

Het slankste ijsje? Een waterijsje!

Zo maak je je gezonde ijsjes voortaan zelf

  • Deel dit artikel:
Het slankste ijsje? Een waterijsje! Artikel

Als je op je lijn let en zin hebt in een ijsje, kies je best voor een waterijsje. Maar... je maakt het beter zelf. Waarom dat zo is, leggen we je graag even uit.

Hoewel vers roomijs natuurlijk het allerlekkerste blijft, kies je als je op je lijn let toch beter voor een waterijsje. Een waterijsje bevat namelijk maar zo’n 95 kcal! Toch moet je ook met waterijsjes een beetje opletten. In de winkel gekochte exemplaren bevatten namelijk erg veel suiker. Dat komt doordat iets wat koud is, minder uitgesproken smaakt dan iets wat warm is. Daarom voegen producenten veel suiker toe. Bovendien zitten in gekochte waterijsjes vaak veel smaak- en kleurstoffen en hebben ze weinig voedingswaarde. Dat kan beter.

Daarom maken wij onze slanke waterijsjes zelf

Wat heb je nodig?

Hoe maak je ze?

  1. Kies je favoriete soort fruit of een combinatie van verschillende soorten. Mango, framboos, citroen, watermeloen… het kan allemaal. Maak het fruit schoon, schil het indien nodig en snij het in stukjes. Eventueel kun je ook wat kruiden toevoegen: fijngehakte munt of citroenverbena bijvoorbeeld.
  2. Doe het fruit met het water in een blender of maatbeker en mix goed fijn. Als je ijsjes maakt van versgeperst sap (bijvoorbeeld sinaasappel, citroen…), neem dan 400 ml voor 4 ijsjes en leng ook dit aan met water. Hou je van een ijsje met beet, voeg dan eventueel nog wat kleine stukjes fruit toe.
  3. Vul de vormpjes met het mengsel en laat minstens drie uur bevriezen in de diepvriezer. Klaar zijn je ijsjes zonder toegevoegde suikers!

gif siliconen ijsjesvormen Calippo Lékué Libelle Lekker Shop

Wij gebruikten deze coole ijsjesvormpjes van Lékué, verkrijgbaar in de Libelle Lekker Shop.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen