Meest recente artikelen

Waarom ook jij een melkopschuimer in huis moet hebben

Wij hebben het antwoord

  • Deel dit artikel:
Waarom ook jij een melkopschuimer in huis moet hebben Artikel

Vind jij ook dat je kopje koffie pas écht af is als het afgewerkt is met een heerlijk laagje melkschuim? Goed nieuws: je hoeft er niet voor naar een koffiehuis. De perfecte cappuccino maak je gewoon zelf, met 'n melkopschuimer.

Hoe ziet het eruit?

Melkopschuimers komen in verschillende vormen. Je hebt elektrische varianten die eruitzien als een kleine waterkoker en je hebt er die net een kleine handmixer lijken. Beide werken op dezelfde manier. Een klopper beweegt snel om de melk op te schuimen. Bij een elektrische melkopschuimer moet je zelf eigenlijk niks doen, bij de kleine handmixer ga je het best nog even op en neer wanneer je de melk opschuimt voor het beste resultaat.

 

Waarvoor gebruik je het?

Zoals de naam het al zegt : je gebruikt het om (warme) melk op te schuimen en dus het perfecte melklaagje op je cappuccino te verkrijgen. Maar je kunt er meer mee doen: een milkshake, lichte saus of schuimige soep behoren tot de mogelijkheden. Let wel op met te grote of harde stukken. Het is geen mixer !

 

Heb je het écht nodig?

In deze doe-het-zelftijden is een melkopschuimer onmisbaar als je graag thuis geniet van een zelfgemaakte cappuccino. Je voelt je een echte barista als je dit voor jezelf, familie of vrienden doet. In theorie (en in de praktijk) zou je perfect met een klopper en een pannetje je melk met de hand kunnen opschuimen, maar zo’n melkopschuimer is handig omdat het daarmee amper 15 seconden duurt.

 

Waar moet je op letten bij aankoop?

Melkopschuimers variëren in prijs van €0,99 tot  €70. Wil je een comfortabel model dat niet te veel plaats inneemt, ga dan voor een model zoals hieronder op de foto ziet. Wil je voor superhandig én duur gaan ? Kies dan een grote elektrische melkopschuimer. Kleine sidenote : belangrijker dan de juiste melkopschuimer is misschien wel de aankoop van de juiste koffie. Elke melkopschuimer doet wat hij moet doen, maar het is toch vooral de koffie die ervoor zorgt of je cappuccino in de smaak valt.

 

Dit maak je ermee:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Lees ook:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.