Meest recente artikelen

3 manieren om die vervelende lookgeur van je handen te krijgen

Makkelijker dan je dacht!

3 manieren om die vervelende lookgeur van je handen te krijgen Artikel

Smaakmakers als knoflook en ui kunnen je gerecht een heerlijke extra dimensie geven, maar waar we niet zo dol op zijn, is de geur die ze achterlaten op onze handen. Gelukkig is die makkelijk te verhelpen, en wel met deze drie trucs.

1. Koffie

De eerste manier is tamelijk logisch: als de geur van look en ui je stoort, kun je 'm maskeren met een sterker en aangenamer aroma. Je kunt zowel de volledige koffiebonen als koffiegruis gebruiken; wrijf ze even tussen je handen en wég is die vieze geur! Bonus bij het gruis: maak je handen eerst nat en wrijf ze daarna met het gruis zachtjes over elkaar. Op deze manier krijg je ook nog eens een gratis scrub!

2. Roestvrij staal

Misschien heb je wel al eens zo'n roestvrij stalen 'zeepje' zien liggen in de supermarkt: door hun chemische verbinding blijven hinderende geurtjes aan het oppervlak van zo'n zeepje hangen, waardoor jij ervan verlost wordt. Voor je meteen naar de winkel rent om zo'n zeepje in huiste halen: een roestvrij stalen lepel of gootsteen doen het net zo goed!

3. Citroen en zout

Misschien wel de meest effectieve manier om lookgeurtjes te verwijderen, is om wat citroen en zout tussen je handen te wrijven. Doe dit liever niet als je wondjes aan je vingers of handen hebt; anders wordt dit een pijnlijk trucje!

Meer lezen:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen