Meest recente artikelen

Verse kruiden bewaren: dit kun je ermee doen

Kruidenfeest

Verse kruiden bewaren: dit kun je ermee doen Artikel

Verse kruiden geven al jouw gerechten een heerlijke touch. Wanneer je te veel kruiden in huis hebt, is het dan ook zonde om ze weg te gooien. Wij vertellen hoe je verse kruiden kan bewaren om er later nog uitgebreid van te genieten.

Kruiden vragen niet zoveel werk of onderhoud en je krijgt er smaakbommetjes voor terug. Gebruik verse kruiden in salades, limonades, sausjes, puree, pasta… ze geven elk gerecht net dat tikkeltje extra. Heb je te veel kruiden, organiseer dan een kruidenfeest om al dat lekkers te verwerken. Enkele fijne ideeën om je verse kruiden te bewaren:

  • Kruidenolie: creëer zelf een unieke kruidenolie door bijvoorbeeld basilicum, rozemarijn of tijm in olijfolie te laten trekken.
  • Gedroogde kruiden: maak zelf een voorraadje gedroogde laurier of rozemarijn. Bundel de takjes, hang ze ondersteboven en na twee weken maak je een kruidenmix.
  • Kruidige ijsblokjes: Een makkelijke manier om je verse kruiden te bewaren! Spoel je kruiden, doe ze in ijsblokvormpjes, giet er olie bij en vries ze in. Ideaal als snelle smaakmaker in een saus.
  • Kruidenboter: goede melkerijboter vers van bij de boer + verse kruiden = de hemel op aarde bij een gepofte aardappel, of bij deze gerechten.
  • Pesto: is de pot basilicum ontploft? Maak een voorraadje verse pesto! Ook andere zachte blaadjes zoals rucola, munt en peterselie zijn ideaal om in een smeuïg sausje te verwerken.

De lekkerste gerechten met verse kruiden

Natuurlijk geven we je ook nog inspiratie om je verse kruiden meteen te verwerken in lekkere gerechten. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen