Meest recente artikelen

5 goede redenen om vaker te stomen

Hot and steamy

5 goede redenen om vaker te stomen Artikel

Je groentjes stoom je misschien al, maar stomen is veel veelzijdiger dan je denkt! Stoomkoken is écht een goed idee, en wel om deze 5 redenen.

1. Easy peasy

Stoomkoken is erg eenvoudig. Groenten, vlees of vis in een schaaltje, eventueel wat kruiden, en in de stoomoven schuiven. Makkelijker kan niet! Wist je dat bepaalde desserts als rijstpap en crème brûlée zelfs makkelijker te maken zijn met stoom dan op de klassieke manier? Rijstpap hoef je bijvoorbeeld helemaal niet zo vaak om te roeren als je de stoomoven gebruikt, en je crème brûlées blijven extra smeuïg. Geen stoomoven in huis? Geen probleem: stomen kan ook boven een kookpot of in een elektrische stoomkoker.

2. Kleur bekennen

De echte, authentieke smaak, de geur en de kleur van je gerechten komt bij stoomkoken beter tot zijn recht. Gerechtjes die gestoomd zijn, zijn altijd lekker, mooi én boordevol smaak. Hou je van puur? Dan is stomen vast helemaal jouw ding.

3. Efficiënt en gezond

Stoomkoken is een gezonde manier van koken. Alle vitamines en mineralen worden bewaard. Bovendien heb je ook minder water nodig, en gaart het voedsel op een efficiëntere manier door de efficiënte warmteoverdracht. Weinig water en meer voedingswaarde, dus. Win-win, als je 't ons vraagt!

4. Lekker sappig

Groenten en vis komen extra sappig en smaakvol uit de stoomoven. Dankzij de vochtige hitte van de stoom drogen ze niet uit. Bovendien blijft elk stukje vis mooi heel. Het oog wil ook wat, toch? Ook vlees kun je stomen, maar het krijgt dan geen korstje. Wij doen het wel met kipfilet, bijvoorbeeld: ideaal als je de kip in een slaatje wilt verwerken of zo.

5. Slanke keuze

Stomen betekent caloriearm koken! Er komt geen boter of olie aan te pas. Ideaal als je op je gewicht wilt letten…

Zelf proberen?

Deze recepten zijn echte stoomtoppers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Lees ook:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen