Aardappelsalade maken: zo doe je dat
Stap voor stap
Wat écht smaakt op een warme dag, is een frisse, kruidige aardappelsalade. In deze stap-voor-stap video zie je hoe je die in no-time zelf maakt!
Aardappelsalade maken: in deze video ontdek je hoe je ‘t doet
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 12 aardappelen (vastkokend)
- verse kruiden naar smaak: peterselie, kervel, bieslook, basilicum, salie…
- 1 kl citroensap
- 1 el wittewijnazijn
- 6 el olijfolie
- zwarte peper
- grof zout
Zo maak je het
- Hak alle kruiden fijn.
- Meng de olijfolie met de wittewijnazijn en het citroensap.
- Kook de aardappelen gaar in de schil.
- Laat ze lauw worden, pel ze en snij ze in stukjes.
- Meng de lauwe stukjes aardappel met de kruiden en de dressing. Kruid met zwarte peper en grof zout. Meng alles goed door elkaar.
- Laat de aardappelsalade goed koud worden in de koelkast. Haal ‘m een halfuurtje voor het serveren uit de koelkast.
Lekker bij een stukje gegrild vlees of gegrilde vis.
Tips om de beste aardappelsalade te maken
- Gebruik vastkokende aardappelen, en kook ze in de schil. Schil je ze vooraf, voeg dan een scheutje azijn toe aan het kookwater – dat zorgt ervoor dat je aardappelen beter heel blijven.
- Door de aardappelen wanneer ze nog lauw zijn te mengen met de dressing, trekt de smaak van de kruiden er extra goed in. Maar maak je je aardappelsalade met mayonaise, laat de aardappelen dan eerst volledig afkoelen, anders smelt de mayonaise.
- Aardappelsalade is nog lekkerder de volgende dag. Maak ‘m dus best de avond van tevoren.
- Serveer je aardappelsalade niet rechtstreeks uit de koelkast: dat komt de smaak niet ten goede. Je kunt ‘m beter eerst een halfuurtje op kamertemperatuur laten komen.
Probeer ook deze recepten voor aardappelsalade
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!