Meest recente artikelen

De juiste tomaat voor elk gerecht

Maak je tomatengerechten nóg lekkerder

  • Deel dit artikel:
De juiste tomaat voor elk gerecht Artikel

Tomaten, je vindt ze in alle soorten en maten en ze zijn geschikt voor zowel koud als warme bereidingen. En tóch kun je het verschil maken door de juiste tomaat te kiezen voor elk gerecht.

Baron

De Baron tomaat is gekend als een klassieke vleestomaat. Deze heeft stevig vruchtvlees,  weinig pitjes en vocht. Het is de meest geteelde tomaat in België. Het is een budgetvriendelijke allrounder die zowel warm als koud heerlijk smaakt. Hoe rijper, hoe sappiger!

Coeur de boeuf

De coeur de boeuf is misschien wel de primus van de tomaten. Het is een heel stevige, zoete vrucht boordevol smaak. Bovendien is deze grote tomaat ook leuk om te zien dankzij z’n geribbelde vorm. Dankzij de rijke smaak en stevigheid van de coeur de boeuf is deze soort heel lekker op zichzelf, vb. in een tomatencarpaccio, tomaat-garnaal of salade caprese. Belangrijk: een coeur de boeuf rijpt van binnen naar buiten.  De tomaat kan dus perfect rijp zijn en toch nog een halfgroene schil hebben.

San Marzano

Dit langwerpige tomatenras vindt z’n oorsprong in Italië. Geen wonder dus dat deze lekker vlezige tomaat, met veel sap en goede houdbaarheid vaak voorkomt in Italiaanse bereidingen. Ook deze doet het goed in sauzen en soepen. Of leg ze een keer op je pizza, succes verzekerd!

Kerstomaten

Kerstomaten zijn lekker zoet, ideaal voor wie op zoek is naar een gezond aperitiefhapje, een snack of een kleurrijke afwerking voor salades. Ook zijn ze warm heerlijk! Tip: verwerk ze samen met de Baron in je tomatensaus voor een extra volle smaak. Onze favoriet is zonder enige twijfel de Lily. Deze rode kerstomaat is bijna zaadloos en is daarom perfect voor salades. Bovendien oogt een lily met haar mooie puntvorm ontzettend elegant.

Probeer bijvoorbeeld deze recepten met tomaat

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Carpaccio van tomaat met parmezaancrème

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Tomaat-garnaal met avocadodressing

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomatensoep met balletjes

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Megalekkere tomatensaus

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Geroosterde ricotta met kerstomaten

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.