Toprecepten met tomaat: het beste van de zomer
Blozende bordjes
In de zomer smullen we graag van verschillende gerechten met verse, zongerijpte tomaten. Maar als je het goed aanpak, geniet je zelfs nog tot laat in de herfst van je blozende zomergroente. Laat je inspireren door onze bewaartips én deze toprecepten met tomaat.
5 tips om meer uit je tomaten te halen
- Bewaar verse tomaten nooit in de koelkast, onder de 8*C verliezen ze hun smaak.
- Maak zo veel mogelijk passata of tomatensaus: als je ze pasteuriseert, kun je die lekker lang bewaren en heb je nog tot de winter lekkere huisgemaakte tomaten- en pastasaus van je eigen oogst.
- Zelf gedroogde tomaatjes maken is niet moeilijk. Doe dat met de kleinste exemplareb, grote tomaten zijn hiervoor iets minder geschikt.
- Uiteraard kun je de tomaten die je overhoudt ook verwerken in homemade chutney, ketchup en zelfs confituur.
Lees ook …
- Zo maak je tomatensoep nog lekkerder
- Deze specerij maakt jouw gerechten met tomaat zalig zoet
- Tomaten pellen zonder knoeien: zo doe je het
- Toppers met tomaat die iedereen in zijn repertoire zou moeten hebben
- Heerlijk homemade: 14 recepten met zelfgemaakte tomatensaus
Tien toprecepten met tomaat
Wil je deze recepten bewaren voor later? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.