Recept

Tomaat-garnaal met verse frietjes en kropsla

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Kruid de tomaten aan de binnenkant met een beetje zout voor je ze vult. Laat ze uitlekken om overtollig vocht te verwijderen.

bereiding
 1. 1

  Schil de aardappelen en snij ze in gelijke frietjes. Verhit het frituurvet tot 160°C en bak de frietjes een eerste keer voor. Laat ze uitlekken in een vergiet met keukenpapier.

 2. 2

  Kook de eieren in 10 minuutjes hard. Schep ze voorzichtig uit het kokend water en spoel ze onder stromend water.

 3. 3

  Maak een klein kruisje onderaan in de tomaten en dompel ze heel even in kokend water. Neem ze er voorzichtig uit en spoel ze onder koud water. Trek met een scherp mesje van aan het kruisje het velletje er voorzichtig af. Snij het hoedje eraf en lepel het vruchtvlees eruit.

 4. 4

  Pel de eieren en plet ze. Meng de garnalen met de eieren, de peterselie, de dragon, de mayonaise en wat citroensap. Kruid met peper en zout. Vul de tomaten met de garnaalsla en zet het hoedje er weer op.

 5. 5

  Spoel de sla en verwijder indien nodig de buitenste blaadjes. Snipper de bieslook fijn. Meng de slablaadjes met de bieslook, de dragonzijn en wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

 6. 6

  Verhoog de temperatuur van het frituurvet naar 180°C en bak de frietjes gaar en krokant. Serveer de tomaat-garnaal met de frietjes, de sla en een flinke toef mayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomaat-garnaal met verse frietjes en kropsla

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!