Falafel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Falafel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Uit Israël

bereiding
  1. 1

    Kook de kikkererwten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart.

  2. 2

    Pureer de kikkererwten, de bladpeterselie en de koriander in de keukenmachine. Meng de puree in een kom met de ui, de knoflook, het gemalen komijnzaad, de kruidnagel en het chilipoeder. Voeg zout en peper toe.

  3. 3

    Rol balletjes van 5 cm groot. Frituur ze in ongeveer 2 à 3 minuten goudbruin in olie voorverwarmd op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.

    Verdeel de falafel over de borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de kikkererwten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart.

  2. 2

    Pureer de kikkererwten, de bladpeterselie en de koriander in de keukenmachine. Meng de puree in een kom met de ui, de knoflook, het gemalen komijnzaad, de kruidnagel en het chilipoeder. Voeg zout en peper toe.

  3. 3

    Rol balletjes van 5 cm groot. Frituur ze in ongeveer 2 à 3 minuten goudbruin in olie voorverwarmd op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.

    Verdeel de falafel over de borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.