Meest recente artikelen

Zo krijg je de gourmetgeur uit je huis

Want gourmetten is leuk, maar de geurtjes achteraf heel wat minder ...

Zo krijg je de gourmetgeur uit je huis Artikel

Hou je van gourmetten, maar kijk je op tegen de vervelende geur die erna in je huis hangt? Met onze tips is je huis snel weer vrij van die gourmetgeur!

1. Ventileer tijdens het gourmetten

Zet een raam open tijdens het gourmetten. We weten het, ‘t is putje winter, maar zo’n gourmetstel geeft heel wat warmte af. Zolang niemand echt in de tocht zit, zal het allemaal heus meevallen. Heb je een ventilator staan? Zet die dan ook aan en richt ‘m naar buiten om de luchtjes nóg sneller buiten te krijgen.

2. Maak je gourmetstel en -pannetjes zo snel mogelijk schoon

Als iedereen genoeg gegeten heeft, laat het gourmetstel dan niet nog de hele avond op tafel staan. Laat het even afkoelen tot het veilig is om het vast te nemen en maak het dan zo snel mogelijk schoon. Op die manier krijgen aangebrande restjes geen kans om je eetkamer te doen stinken. Plus: als het toestel nog een beetje warm is, gaat de opkuis veel sneller dan wanneer de aangekoekte resten een hele nacht blijven inwerken. Win-win!

3. Neutraliseer de vieze lucht

Sommige middeltjes werken supergoed als geurneutralisator. Koffie is daarvan een bekend voorbeeld. Zet eens mooie schaaltjes met koffiebonen op tafel, of laat koffie doorlopen tijdens of na het gourmetten. Ook azijn werkt neutraliserend. Zet een pot water met enkele eetlepels azijn op het vuur en laat even pruttelen. Of zet enkele glaasjes pure azijn in de kamer waar je gegourmet hebt. Ten slotte kun je ook enkele potjes natriumbicarbonaat (te verkrijgen in elke supermarkt) op tafel zetten.

4. Overstem de slechte geurtjes met dingen die wél lekker ruiken

Als je huis vervelend blijft ruiken, kun je de geurtjes proberen te overstemmen met lekker geurende dingen. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete geurkaarsen, een bakplaat vol versgebakken koekjes of een luchtverfrisser naar keuze. Je kunt ook een pot lekkere thee zetten of een kop gevuld met water en lekker geurende specerijen (kaneelstokjes, steranijs enzovoort) in de microgolf zetten. Laat een minuutje draaien en klaar is Kees.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen