Meest recente artikelen

Zo krijg je de gourmetgeur uit je huis

Gourmetten is leuk, de geurtjes heel wat minder...

Zo krijg je de gourmetgeur uit je huis Artikel

Hou je van gourmetten, maar kijk je op tegen de vervelende geur die daarna in huis blijft hangen? Met onze tips is je huis snel weer vrij van gourmetgeurtjes.

Gourmetten is lekker gezellig maar vaak kijk je op tegen de schoonmaak achteraf. Niet alleen moet de hele set weer schoongemaakt worden. Het is vooral de geur die blijft hangen die het minder leuk maakt. Gelukkig bestaan er enkele trucjes om het geurprobleem aan te pakken. Niets houdt je nog tegen om aan de slag te gaan met onze gourmetrecepten en bijgerechten. Je kunt deze tips natuurlijk ook gebruiken na een avondje racletten of fonduen.

1. Ventileer tijdens het gourmetten

Zet een raam open tijdens het gourmetten. We weten het, het is hartje winter, maar zo'n gourmetstel geeft heel wat warmte af. Zolang niemand echt in de trek zit, zal het heus wel meevallen. Heb je een ventilator? Zet deze aan, naar buiten gericht, om de onaangename luchtjes nóg sneller buiten te krijgen.

2. Maak je gourmetstel zo snel mogelijk schoon

Heeft iedereen genoeg gegeten? Laat het gourmetstel dan niet de hele avond op tafel staan. Laat het even afkoelen tot het veilig is om het vast te nemen. Maak het vervolgens zo snel mogelijk schoon. Op die manier krijgen aangebrande restjes geen kans om hun geur af te geven. Als het toestel nog wat warm is, gaat schoonmaken bovendien veel sneller. De aangekoekte resten kunnen anders een hele nacht inwerken. Win-win!

3. Neutraliseer de luchtjes van het gourmetten

Sommige middeltjes kunnen supergoed geuren neutraliseren. Nog beter: je vindt ze gewoon in je keukenkast. Koffie is een bekend voorbeeld. Zet mooie schaaltjes met koffiebonen op tafel. Of laat alvast koffie doorlopen tijdens of na het gourmetten. Ook azijn werkt neutraliserend. Zet een pot water met enkele eetlepels azijn op het vuur en laat even pruttelen. Of zet wat glaasjes pure azijn in de kamer waar je gegourmet hebt. Ten slotte kun je ook potjes natriumbicarbonaat op tafel zetten om de geurtjes te absorberen. Je vindt dit in elke supermarkt.

4. Maskeer geurtjes met dingen die wél lekker ruiken

Als je huis vervelend blijft ruiken, kun je de geurtjes proberen te maskeren met lekker geurende dingen. Denk aan je favoriete geurkaarsen, een bakplaat vol versgebakken koekjes of een luchtverfrisser naar keuze. Je kunt ook een pot geurige thee zetten of een kop water met welriekende specerijen (kaneelstokjes, steranijs…) in de microgolf zetten. Laat een minuutje draaien en klaar.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen