Meest recente artikelen

Wildrecepten van Ilse: voor de beste bordjes van het seizoen

Met haar beste tips

Wildrecepten van Ilse: voor de beste bordjes van het seizoen Receptenset

Zelf wild bereiden is eigenlijk echt niet zo moeilijk. En al helemaal niet met de sublieme wildrecepten van Libelle Lekker-chef Ilse. Met haar tips en tricks serveer je vanaf nu de lekkerste wildgerechten.

 Tips van Ilse voor jouw wildgerechten

  • In het wildseizoen is er niet alleen een groot aanbod aan wild, ook de keuze aan champignons is enorm. Eekhoorntjesbrood is mijn favoriet, krokant gebakken op z'n lekkerst!
  • Een wildstoofpotje is het lekkerst als het uren staat te sudderen, tot het vlees in draadjes uit elkaar valt.
  • Peperkoek en chocolade zijn mijn geheime smaakmakers. De peperkoek maakt een wildstoofpot lekker kruidig en de chocolade zorgt voor een mooi blinkende saus.
  • Pompoen… in de herfst kun je er echt niet naast kijken. Ik gebruik hem nu eens niet in een zalfje of risotto, maar serveer 'm heerlijk krokant uit de oven. Perfect bij zo'n stukje wild in het seizoen.

Lees ook …

wildrecepten

18 heerlijke wildrecepten van Ilse

Van verrassend slaatje tot heerlijke involtini, een sudderend stoofpotje, fijne carpaccio of verrukkelijke filet: laat dat stukje wild schitteren in deze gerechten. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Everzwijnragout basisrecept
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Everzwijnragout basisrecept

Hindekroon met ’grand veneur’-saus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Duur
  • Iets moeilijker

Hindekroon met ’grand veneur’-saus

Hertenfilet in notenkorst
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Hertenfilet in notenkorst

Stoofpot van konijn met kriekbier
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Stoofpot van konijn met kriekbier

Wild à la Ilse
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Wild à la Ilse

Salade met eendenborst, clementinechutney en granaatappelpitjes
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Salade met eendenborst, clementinechutney en granaatappelpitjes

Panzanella met gepocheerd ei, gegrilde perzik en eendenborst
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Panzanella met gepocheerd ei, gegrilde perzik en eendenborst

Stoofpotje van everzwijn
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Stoofpotje van everzwijn

Carpaccio van hert met krokant gebakken eekhoorntjesbrood en truffeljus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Carpaccio van hert met krokant gebakken eekhoorntjesbrood en truffeljus

Involtini van hert met prosciutto en hasselbackbutternut
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Involtini van hert met prosciutto en hasselbackbutternut

Portobello’s met patrijs
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Portobello’s met patrijs

Fazantenfilet met herfstmacedoine
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Fazantenfilet met herfstmacedoine

Eendenborst met cranberrysaus en pastinaakpuree
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Eendenborst met cranberrysaus en pastinaakpuree

Gerookte eendenborst met truffel, kwarteleitje en parmezaankrokantje
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Gerookte eendenborst met truffel, kwarteleitje en parmezaankrokantje

Tagliata van hert met spruitjessalade en gegrilde venkel
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Tagliata van hert met spruitjessalade en gegrilde venkel

Hertenmedaillon met knolselder, vijgen, paddenstoelen en truffelmousseline
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Duur
  • Makkelijk

Hertenmedaillon met knolselder, vijgen, paddenstoelen en truffelmousseline

Fazant met risotto, mango en boschampignons
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Fazant met risotto, mango en boschampignons

Risotto met fazant en boschampignons
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Risotto met fazant en boschampignons

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen