Recept

Fazant met risotto, mango en boschampignons

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Dit keer geen veenbessen bij de fazant, maar geroosterde mango. Anders en verfrissend lekker, dit recept van Libelle-chef Ilse.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalot en snipper ’m fijn. Doe wat olijfolie in een gietijzeren kookpot en fruit hierin de sjalot aan. Voeg dan de risottorijst toe en roerbak kort tot alle korrels een laagje olie hebben. Blus met de witte wijn. Warm in een andere kookpot de bouillon op en voeg, eens de wijn verdampt is, pollepel per pollepel de warme bouillon toe aan de risotto. Doe dit tot alle bouillon is opgenomen, terwijl je regelmatig roert. Breng op smaak met peper en zout.

 2. 2

  Snij de mango in blokjes en rooster ze gedurende 12 minuten in de oven. Borstel de boschampignons schoon en bak ze krokant in wat boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.

 3. 3

  Bak in een andere pan de fazant goudbruin in de helft boter en olijfolie. Kruid eveneens met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie.

 4. 4

  Maak de aanbakresten van de fazant los met de wildfond en laat tot de helft inkoken. Voeg het maïszetmeel toe en roer tot sausdikte. Breng verder op smaak met peper en zout.

 5. 5

  Snij tot slot de fazant in plakjes. Lepel wat risotto in diepe borden. Schep er de gebakken champignons en geroosterde mango op, leg er de plakjes fazant bij en lepel er de saus rond. Werk af met een blaadje groen naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fazant met risotto, mango en boschampignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!