Recept

Carpaccio van hert met krokant gebakken eekhoorntjesbrood en truffeljus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Ilse D'hooge: “Je kunt het vlees ook zelf in carpaccio snijden. Koop een mooi stuk hertenfilet en vries het eventjes in. Zo wordt het vlees hard en kun je het veel makkelijker in dunne sneetjes snijden.” 

bereiding
  1. 1

    Roer de roomkaas los met de truffelpasta. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Rooster de walnoten en hak ze grof. Borstel het eekhoorntjesbrood schoon en snij het in plakken van ongeveer 1⁄2 cm dikte.

  3. 3

    Smelt wat boter in een pan. Bak het eekhoorntjesbrood goudbruin en krokant en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg de plakjes hertenfilet op mooie bordjes. Verdeel er de roomkaas over. Leg er in het midden het gebakken eekhoorntjesbrood op. Sprenkel er de truffelolie over en kruid met grof zeezout en peper. Strooi er de walnoten en de scheutjes over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Carpaccio van hert met krokant gebakken eekhoorntjesbrood en truffeljus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!