Meest recente artikelen

Zo bak je de perfecte paddenstoelen

Op-en-top herfst

Zo bak je de perfecte paddenstoelen Artikel

Met paddenstoelen tover je in een-twee-drie een heerlijk bordje op tafel. Maar hoe zorg je ervoor dat ze niet zompig of taai worden? Wij hebben dé tips voor perfect goudbruine exemplaren.

1. Op een schone paddenstoel …

Maak champignons nooit schoon met water. Ze slurpen zich vol en laten dat vocht los tijdens het bakken. Resultaat: zompige champignons. Borstel ze liever schoon.

2. Ruimte zat

Doe niet te veel champignons in één keer in je pan. Geef ze genoeg ruimte, zodat het vocht dat vrijkomt meteen kan verdampen. Anders zullen ze stoven in plaats van bakken.

3. Hot, hot, hot

Dé gouden regel: laat de pan goed heet worden voor je de paddenstoelen erin doet! Een pan met dikke bodem die de warmte goed vasthoudt, is een aanrader.

4. Niet roeren!

Weersta de drang om de hele tijd in je pan te roeren en geef je champignons voldoende tijd om te karamelliseren. Krijgen ze een goudbruin randje? Dan pas is het tijd om ze om te roeren en de andere kant te laten bruinen.

5. Last but not least

Kruid champignons pas op het einde. Zout onttrekt vocht, waardoor champignons hun vocht loslaten.

 

De lekkerste recepten met paddenstoelen

Zin om je nieuwe skills uit te proberen? Wij zetten onze favoriete paddenstoelrecepten speciaal voor jou op een rijtje:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen