Recept

Eendenborst met cranberrysaus en pastinaakpuree

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip van Ilse D'hooge: "Door de eendenborst eerst op de velkant te bakken, heb je geen extra vetstof nodig."

bereiding
 1. 1

  Maak de saus. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers het sap van beide sinaasappelen uit. Spoel de cranberry’s.

 2. 2

  Warm het sinaasappelsap op samen met de geraspte schil, de appelstukjes, het kaneelstokje, de kruidnagels en de twee soorten suiker. Voeg als het begint te pruttelen de cranberry’s toe en laat tot moes koken op een zacht vuur. Roer regelmatig om.

 3. 3

  Maak de puree Schil de pastinaak en de aardappel. Snij ze in stukjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en pureer ze. Voeg de room toe en roer glad. Breng op smaak met peper en zout.

 4. 4

  Snij de eendenborst op de velkant in met een scherp mes in een ruitpatroon. Verhit een pan zonder boter en bak de eendenborst eerst op de velkant. Draai na 2 minuten om en bak ook 2 minuten op deze kant. Laat de eendenborst 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

 5. 5

  Snij het vlees in plakken. Lepel wat puree op borden. Leg er de plakjes eendenborst op en lepel er de cranberrysaus mooi rond.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met cranberrysaus en pastinaakpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!