Recept

Risotto met fazant en boschampignons

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Wild staat altijd goed op het feestmenu.

bereiding
 1. 1

  Los de kippenbouillonblokjes op in 1 liter warm water. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Fruit ze aan in wat olijfolie in een gietijzeren kookpot. Voeg de risottorijst toe en roerbak kort tot alle korrels een laagje olie hebben. Blus ze met de witte wijn en laat die verdampen.

 2. 2

  Voeg dan lepel per lepel de bouillon toe aan de risotto. Roer regelmatig op een zacht vuurtje, tot 800 milliliter bouillon opgenomen is. De overige 200 milliliter houden we apart voor de saus. Breng de risotto op smaak met de geraspte parmezaan, peper en zout.

 3. 3

  Borstel de boschampignons schoon. Bak ze krokant in wat boter en olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Bak in een andere pan de fazantfilets goudbruin in de helft boter en de helft olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan en laat ze even rusten onder aluminiumfolie.

 4. 4

  Maak de aanbaksels van de fazant los met de rest van de bouillon. Voeg de room en wat maïszetmeel toe en laat inkoken tot sausdikte. Breng de saus op smaak met peper en zout.

 5. 5

  Snij de fazant in plakjes. Lepel wat risotto op de borden. Leg er de gebakken champignons op, leg er de plakjes fazant bij en lepel er de saus rond. Werk af met een blaadje groen naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met fazant en boschampignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!