Meest recente artikelen

Peperkoek vs. gingerbread vs. speculaas: wat is het verschil?

Ken jij het verschil?

Peperkoek vs. gingerbread vs. speculaas: wat is het verschil? Artikel

Tijdens de wintermaanden zien we overal gingerbread, speculaas en peperkoek, maar wat is eigenlijk het verschil?

Wat is gingerbread?

Gingerbreadkoekjes zijn Amerikaansekoekjes die meestal worden uitgestoken in de vorm van mannetjes. Zoals het woord al laat vermoeden, bevat gingerbread veel meer gember dan speculaas en peperkoek. De koekjes zijn ook wat zachter dan speculaas.

Zelf aan de slag

 

Wat is peperkoek?

Peperkoek is veel zachter dan speculaas en gemberkoekjes. Het wordt meestal gemaakt van roggebloem of roggemeel waaraan suikersiroop en kruiden wordt toegevoegd. Vaak bevat peperkoek ook honing. Soms worden er ook noten of rozijnen aan toegevoegd.

Zelf aan de slag

 

Wat is speculaas?

In speculaas worden speculaaskruiden gebruikt, meestal is dat een mengsel van kaneel, kruidnagel, gemberpoeder, nootmuskaat, kardemom en witte peper.

Speculoos is dan weer een Belgische variant op de Nederlandse speculaas. Omdat we in België pas later toegang kregen tot exotische specerijen, moesten onze bakkers creatief zijn en onze speculoos werd daardoor enkel gekruid met kaneel. Kun je nog volgen? Het belangrijkste is dat ze allemaal lekker zijn!

Zelf aan de slag

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen