Meest recente artikelen

Welke groenten en fruit eet je bij een stoofpotje met wild?

Deze combinaties doen het altijd goed

Welke groenten en fruit eet je bij een stoofpotje met wild? Artikel

Een stoofpotje wordt een echt feestgerecht als je 't klaarmaakt met wild. Maar welke groenten en fruit eet je bij zo'n wildstoofpotje? Met deze combinaties kan het niet misgaan.

Konijn en haas

Wie 'konijn' zegt, zegt 'konijn met pruimen', toch? Die combinatie is niet voor niets een klassieker. Ook aardse smaken zoals die van paddenstoelen doen het prima. Of waarom haal je eens geen inspiratie uit het Midden-Oosten?  Dat konijn- of haasstoofpotje gaat ook perfect samen met (gedroogde) abrikoosjes.

Probeer deze recepten uit:

Hert en ree

Heb je al eens een hertenstoofpot gemaakt met vergeten groenten als pastinaak, knolselder of koolrabi? Een match made in heaven! Ook bessen (rode besjes, veenbessen, …) passen bij hert en ree.

Enkele toppers:

Everzwijn

Een everzwijnstoofpotje maak je met lekkere wintergroenten. Kolen, witloof en raapjes, bijvoorbeeld. En vergeet de spruitjes niet! Een groente die je misschien niet zou verwachten in combinatie met everzwijn, maar er wel fantastisch bij past, is pompoen.

Onze favoriete recepten:

Fazant

De fijne smaak van een fazantenstoofpotje doet het goed met aardse paddenstoelen, maar ook fruit vult een delicaat stukje fazant prima aan. Je kunt voor besjes kiezen, maar appels zijn ook een goede keuze. En als laatste een specialleke, maar oh zo lekker: zuurkool! Lekker winters, toch?

Super in deze gerechten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen