7 x zalm op het kerstmenu

Zalm voelt zich als een vis in het water op jouw kersttafel. Als carpaccio of tartaar, op z’n Thais of   met champagne-sabayon, krokant gebakken of gepocheerd…

3 regels voor krokante zalm

  1. Dep de zalm aan beide kanten droog met keukenpapier.
  2. Strooi wat grof zeezout over de filet.
  3. Schroei de buitenste delen meteen dicht onder het rooster, of in een hete pan. Zo krijgt de zalm een lekker korstje, en kunnen de sappen niet weg, waardoor de zalm krokant, maar wel sappig blijft.

Zalm is zalig met

  • zeekraal
  • mosterd
  • dille
  • citroen
  • rode biet
  • sesamzaad
  • sojasaus
  • waterkers
  • mierikswortel

Bekijk al onze kant-en-klare kerstmenu’s hier.

Carpaccio van gerookte zalm en bietjes
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Carpaccio van gerookte zalm en bietjes

Show me
Krokante zalm met tagliatelle van schorseneren
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Krokante zalm met tagliatelle van schorseneren

Show me
Zalmtartaar met venkel en verse kruiden
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Zalmtartaar met venkel en verse kruiden

Show me
Gegrilde zalm met snijbiet, venusschelpjes en rode quinoa
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gegrilde zalm met snijbiet, venusschelpjes en rode quinoa

Show me
Spiesje van gegrilde zalm, romeinse sla en Thaise noedels
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Spiesje van gegrilde zalm, romeinse sla en Thaise noedels

Show me
Gegratineerde zalm met comté, pancetta gepofte rode bietjes en hasselback aardappelen
  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gegratineerde zalm met comté, pancetta gepofte rode bietjes en hasselback aardappelen

Show me
Gepocheerde zalm met champagne-sabayon en groene asperges
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gepocheerde zalm met champagne-sabayon en groene asperges

Show me

Gerelateerde artikelen