Meest recente artikelen

Dit maak je nog met een restje sla

Gooi die laatste blaadjes sla niet weg

Dit maak je nog met een restje sla Artikel

Heb je nog een restje sla over dat je dringend moet opgebruiken maar weet je niet wat je ermee kan doen? Geen nood, in dit artikel geven we je heel wat suggesties. Gooi dat restje sla dus nog niet weg!

Met een restje sla kun je nog heel wat lekkere dingen maken. Dompel minder frisse blaadjes sla 10 à 15 minuten onder in een kom met ijswater. Ze zullen 'opblazen' en hun frisheid terugwinnen.

In soep

Soep of bouillon is dé ideale manier om blaadjes sla die niet meer zo fris zijn te verwerken. Heb je veel sla over? Dan kun je slasoep maken. Anders kun je gewoon enkele blaadjes verwerken in je favoriete groenten- of kippensoep.

 

In quiche

Ook in een quiche kun je een minder knapperig restje sla eenvoudig verwerken. Leuk voor een groen accent en je hoeft geen restjes weg te gooien.

Als wrap

Is je restje sla wel nog fris en knapperig, dan kun je het gebruiken als wrap. Vul de blaadjes met kip, zalm, taboulé of een ander ingrediënt naar keuze. Een slank alternatief voor wraps en een superleuk hapje voor bij de apero.

 

In pesto

In pesto kun je allerlei restjes verwerken: rucola, boerenkool, sla en zelfs wortelloof. Mixen en klaar!

 

Tussen een croque

We doen vaak sla op broodjes, maar ook tussen een croque kan het. Ga voor een klassieke BLT. Zo klaar en het smaakt altijd.

 

Op pizza

Laten we eerlijk zijn: op pizza is bijna alles lekker. Kies je favoriete pizzatoppings en voeg er enkele blaadjes sla aan toe of ga voor een echte slapizza met rucola.

Als afwerking

Heb je maar een heel klein restje sla over? Dan kun je het simpelweg als afwerking gebruiken op een broodje of tussen een burger. Simpel!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen