Slasoep met erwten en sesam
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Slasoep met erwten en sesam

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top groen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de sla, zwier goed droog en scheur
    hem in stukjes. Laat de erwten ontdooien.
    Snipper de ui fijn.

    Klop de slagroom lobbig.

  2. 2

    Stoof alle groenten aan
    in een scheutje olie. Giet er de groentebouillon
    bij en laat afgedekt 10 tot 15 minuten
    zachtjes koken.

  3. 3

    Smelt de boter in een andere pan. Roer er
    de bloem door en laat even drogen. Voeg
    dan geleidelijk de melk toe en laat 5 minuten
    zachtjes koken.

  4. 4

    Mix de erwten-slasoep, druk of roer ze
    door een zeef. Giet het mengsel bij de
    bechamelsaus en roer glad. Breng opnieuw
    aan de kook. Kruid met peper, zout en
    nootmuskaat. Voeg eventueel nog wat
    bouillon toe. Schep de soep in kommetjes,
    lepel er een flinke dot lobbig geklopte slagroom
    bij. Bestrooi met sesamzaadjes en
    werk af met een takje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de sla, zwier goed droog en scheur
    hem in stukjes. Laat de erwten ontdooien.
    Snipper de ui fijn.

    Klop de slagroom lobbig.

  2. 2

    Stoof alle groenten aan
    in een scheutje olie. Giet er de groentebouillon
    bij en laat afgedekt 10 tot 15 minuten
    zachtjes koken.

  3. 3

    Smelt de boter in een andere pan. Roer er
    de bloem door en laat even drogen. Voeg
    dan geleidelijk de melk toe en laat 5 minuten
    zachtjes koken.

  4. 4

    Mix de erwten-slasoep, druk of roer ze
    door een zeef. Giet het mengsel bij de
    bechamelsaus en roer glad. Breng opnieuw
    aan de kook. Kruid met peper, zout en
    nootmuskaat. Voeg eventueel nog wat
    bouillon toe. Schep de soep in kommetjes,
    lepel er een flinke dot lobbig geklopte slagroom
    bij. Bestrooi met sesamzaadjes en
    werk af met een takje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.