Meest recente artikelen

Trend: slapizza!

Met een extra portie groenten

  • Deel dit artikel:
Trend: slapizza! Artikel

Slapizza is helemaal in en lijkt de perfecte manier om wat extra groenten aan je minder gezonde maaltijd toe te voegen. Zondigen met een vleugje groen, dus!

Slapizza komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Maar wat is het nu juist?

Pizza natuurlijk, en sla. Maar niet zomaar wat sla op een pizza. Eigenlijk is een slapizza een combinatie van twee volwaardige gerechten: een (liefst homemade) pizza en je favoriete salade. Maar in plaats van de salade als bijgerecht te serveren, wordt hij als topping op de pizza gebruikt. Rucola met veldsla en pijnboompitten is bijvoorbeeld zo’n overheerlijke pizza-topping. Je bakt je pizza en wanneer hij uit de oven komt, doe je de koude salade op de pizza. Door de warmte van de pizza slinken de bladgroenten lichtjes en worden ze iets zachter, maar de salade blijft toch nog krokant en fris.

De combinatie van de pizza en de salade samen zou veel lekkerder zijn dan wanneer je de twee apart eet én het zorgt voor een extra portie groenten bij een minder gezonde maaltijd. Ons lijkt het toch vooral een excuus om pizza te eten wanneer je eigenlijk op dieet bent, want ook al verberg je hem onder een berg sla, pizza is niet de gezondste keuze.

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen