Recept

Burgers met gegrilde maïskolven en tomatencompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het blijft zomeren in de keuken van Libelle Lekker-redactrice Natalie. Geniet samen met haar gezin van lekker snelle recepten, zoals deze burgers met gegrilde maïskolven en tomatencompote. Lekker met een partje limoen!  Natalie: "Bestrijk de maïskolven met het restje van de kruidenboter van de vispapillot voor extra smaak. Anders verdwijnt het toch maar achteraan in de koelkast".

bereiding
  1. 1

    Verwarm de BBQ en de oven voor op 185°C. Maak de compote. Spoel de kerstomaatjes. Pel en pers de knoflook. Doe de tomaatjes met de knoflook, de tijm, de oregano, flink wat olijfolie, de honing, de sumak en de balsamicoazijn in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Hussel goed door elkaar en gaar 30 minuten in de oven tot de tomaatjes gesmolten zijn.

  2. 2

    Gril de voorgegaarde maïs een 10-tal minuten op de BBQ, draai ze af en toe een kwartslag om. Haal de maïskolven van het vuur. Meng het gerookt paprikapoeder met een scheutje olijfolie en wat zout en lepel dit over de maïskolven. Werk af met de peterselie.

  3. 3

    Snij de halloumi in plakjes. Halveer de burgerbroodjes. Gril zowel de burgerbroodjes als de plakjes halloumi en de rundsburgers op de warme BBQ. De burgers mogen nog een beetje rosé zijn.

  4. 4

    Stel de hamburgers samen. Bestrijk de gegrilde pistolets met een laagje hummus en leg er een burger en een plakje halloumi op. Doe er nog een lepeltje compote en wat kropsla op. Zet het hamburgerhoedje erop. Serveer de burgers met de gegrilde maïskolven en de rest van de tomatencompote

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Burgers met gegrilde maïskolven en tomatencompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!