Meest recente artikelen

Gebruik jij je slazwierder ook verkeerd?

Zo moet dat dus!

Gebruik jij je slazwierder ook verkeerd? Artikel

Wij wisten het niet, en jij gebruikt je slazwierder heel waarschijnlijk ook verkeerd. Benieuwd hoe het dan wél moet?

Slazwierder nodig?

Sla bestaat in heel wat verschillende soorten en kun je in heel wat gerechten gebruiken, als bijgerecht, als topping of zelfs op pizza (wist je dat slapizza een echte trend is?) Maak jij regelmatig salades? Lees dan hier hoe je de perfecte salade maakt. Voor je ermee aan de slag kunt, moet je de sla natuurlijk schoonmaken en spoelen. Endaar gebruik je een slazwierder voor.

Je zou denken dat een zo’n zwierder een van de eenvoudigste keukentools is die er bestaat, maar toch deden we het verkeerd. Spoel jij ook eerst je sla met koud water om hem nadien te drogen in de slazwierder? Dat is dus niet hoe het hoort. In elk geval kan het een pak eenvoudiger en is je zwierder multifunctioneler dan je misschien zou denken.

Hoe moet het dan wel?

In plaats van je sla onder koud, lopend water te spoelen, doe je hem in de slazwierder die je helemaal vult met water. Draai de sla even rond en laat hem dan een paar minuutjes rusten. De slaspinner is nu een soort bad voor de sla en het vuil zinkt naar de bodem.

Na enkele minuten kun je de sla uit de slazwierder halen. Giet het vuile water weg, spoel de kom even na, doe de sla terug in de slazwierder en draai ‘m nu volledig droog. Nu heb je droge én schone sla. Heb je meer sla dan je nodig had? Lees hier onze tips over hoe je sla langer vers houdt.

Lekkere recepten met sla

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen