BLT sandwich
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

BLT sandwich

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de sla en de rucola en zwier droog. Trek de slabladeren in stukken. Bak de reepjes bacon krokant in een pan zonder vetstof.

  2. 2

    Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en de steelaanzet en snij de tomaten in 1,5 cm dikke plakken. Dep ze droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Klop de eieren in een diep bord los met de melk. Doe de bloem in een tweede diep bord. Meng het paneermeel en de polenta in een derde diep bord en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Haal de plakken tomaat eerst door de bloem, dan door het eimengsel en ten slotte door het paneermengsel. Verhit de olie in een wokpan en bak de tomaten in porties goudbruin en krokant

  5. 5

    Snij de sneetjes brood doormidden en bouw 4 dubbeldekker-sandwiches met de sla, bacon en tomaten. Werk elk laagje af met een likje mayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de sla en de rucola en zwier droog. Trek de slabladeren in stukken. Bak de reepjes bacon krokant in een pan zonder vetstof.

  2. 2

    Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en de steelaanzet en snij de tomaten in 1,5 cm dikke plakken. Dep ze droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Klop de eieren in een diep bord los met de melk. Doe de bloem in een tweede diep bord. Meng het paneermeel en de polenta in een derde diep bord en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Haal de plakken tomaat eerst door de bloem, dan door het eimengsel en ten slotte door het paneermengsel. Verhit de olie in een wokpan en bak de tomaten in porties goudbruin en krokant

  5. 5

    Snij de sneetjes brood doormidden en bouw 4 dubbeldekker-sandwiches met de sla, bacon en tomaten. Werk elk laagje af met een likje mayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.