Meest recente artikelen

Zo houd je je sla langer vers

Vermijd voorgesneden sla!

Zo houd je je sla langer vers Artikel

Een krop sla blijft altijd langer vers dan een zakje voorgesneden sla, maar hoe dan ook heeft sla niet zo'n lange houdbaarheid. Met deze tips kun je er toch wat langer van genieten!

Huishoudfolie

Een volledige krop sla kun je in huishoudfolie wikkelen en in de koelkast bewaren. Zo blijft de sla twee dagen vers.

Keukenhanddoek

Was de sla en zwier de bladeren goed droog. Wikkel de bladeren in een keukenhanddoek en doe een elastiekje rond de zijkanten. Leg het geheel in de koelkast om de sla een week te kunnen bewaren.

Bordje water

Snijd de donkere stam onderaan weg. Maak nadien op die plaats een inkeping in de vorm van een kruis. Doe een klein beetje water in een bordje of kommetje, plaats de krop erin en zet het geheel in de koelkast. Deze toptip zorgt ervoor dat je sla een hele week vers blijft. Doe dagelijks vers water in het bordje.

Zakje

Sla moet kunnen ademen; een afgesloten zakje is dus niet echt een goed idee. Wil je de sla toch in een zakje bewaren, steek er dan wat keukenpapier bij. Het keukenpapier kan zo het vocht opnemen.

Noodoplossing

Ziet je sla er niet meer zo vers en knapperig uit? Dompel de sla onder in ijskoud water met ijsklontjes om hem een frisse boost te geven. Het is geen wondermiddel, maar kan wel een noodoplossing zijn.

Invriezen?

Sla bevat veel water. Bij het invriezen wordt er ijs gevormd, wat de structuur kapot maakt. Sla invriezen is dus helaas geen goed idee. Je kunt wel slasoep maken en die invriezen. De soep kun je tot 12 maanden bewaren.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen