Meest recente artikelen

Hoe kies je sla?

  • Deel dit artikel:
Hoe kies je sla? Artikel

Wist je dat er meer dan 150 verschillende soorten sla bestaan? Dat wordt kiezen!

Alhoewel er meer dan 150 verschillende soorten sla zijn, zijn er maar een paar soorten die wij als consumenten frequent kopen. Natuurlijk liggen er ook geen 150 soorten in de supermarkt. De keuzen is in feite dus iets beperkter.

De slasoorten die we het meest kiezen zijn: Romeinse sla, andijvie (zowel de groene als de rode), ijsbergsla, radiccio en eikenbladsla.

Welke sla je ook verkiest, kiezen doe je op basis van de vochtigheid. Niemand wil toch uitgedroogde sla? Negeer diegene met verdorde bladeren of met een gele schijn.

Wanneer je thuiskomt, bewaar je de sla in de groentelade van je koelkast in een geperforeerde zak.
Vermijd dat de sla in contact komt met peren, appels, bananen. Anders zal je sla sneller slecht worden.

Op Libelle Lekker staan maar liefst meer dan 400 recepten met sla! Wedden dat jouw favoriet er ook tussenstaat?

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen