Recept

Salade van radicchio, zoete aardappel en gerookte kalkoenreepjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze salade is lekker met crackers.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schrob de zoete aardappelen schoon en snij ze in parten. Pel en pers de knoflook en meng er een scheutje olijfolie onder. Kruid met de chilivlokken, peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een ovenplaat, bedruppel met de gekruide olijfolie en bak 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Meng wat olijfolie onder de pecannoten en kruid met peper en zout. Zet ze 10 minuten mee in de oven. Laat de aardappelen en noten afkoelen.

  3. 3

    Spoel de radicchio, haal de bladeren los en scheur ze klein. Verwijder de pitjes van de granaatappel en vang het sap op.

  4. 4

    Bak de gerookte kalkoenreepjes aan in hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Blus de pan met het granaatappelsap. Voeg de azijn en de honing toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit en druppel de saus over de radicchio.

  5. 5

    Meng een scheutje water onder de yoghurt en kruid met peper en zout. Schep een lepel van de yoghurt op de borden en strijk open. Verdeel er de radicchio, de zoeteaardappelparten en de kalkoenreepjes over. Werk af met de granaatappelpitjes, lente-ui en pecannoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van radicchio, zoete aardappel en gerookte kalkoenreepjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!