Veldslasoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Veldslasoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tikje pittig dankzij de knolselder

bereiding
  1. 1

    Spoel de veldsla en maak hem schoon. Pluk de blaadjes van het basilicum en de citroenmelisse, spoel en schud droog. Hou enkele blaadjes citroenmelisse apart voor de afwerking. Blancheer de rest van de kruiden met de veldsla kort in kokend gezouten water. Spoel meteen onder koud water, laat goed uitlekken. Hak de veldsla en de kruiden grof.

  2. 2

    Schil de knolselder en de aardappelen, snij ze in blokjes. Snipper de sjalot en de knoflook. Stoof de groenten aan in een klontje boter, laat ze niet kleuren. Bestuif met bloem en roer goed. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Schenk er de bouillon bij en laat 15 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Voeg de room, veldsla en kruiden toe en mix de soep glad in de blender of met de staafmixer. Zeef de soep en breng ze opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak meer bouillon toe of laat de soep verder inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in mooie kommetjes. Werk af met een blaadje citroenmelisse en serveer met slagroom naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de veldsla en maak hem schoon. Pluk de blaadjes van het basilicum en de citroenmelisse, spoel en schud droog. Hou enkele blaadjes citroenmelisse apart voor de afwerking. Blancheer de rest van de kruiden met de veldsla kort in kokend gezouten water. Spoel meteen onder koud water, laat goed uitlekken. Hak de veldsla en de kruiden grof.

  2. 2

    Schil de knolselder en de aardappelen, snij ze in blokjes. Snipper de sjalot en de knoflook. Stoof de groenten aan in een klontje boter, laat ze niet kleuren. Bestuif met bloem en roer goed. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Schenk er de bouillon bij en laat 15 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Voeg de room, veldsla en kruiden toe en mix de soep glad in de blender of met de staafmixer. Zeef de soep en breng ze opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak meer bouillon toe of laat de soep verder inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in mooie kommetjes. Werk af met een blaadje citroenmelisse en serveer met slagroom naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.