Tomatensoep met basilicumroom
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tomatensoep met basilicumroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept voor een heerlijk romige tomatensoep

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 2 tomaten in grote stukken.

    Verwijder het velletje en de zaadjes van de derde tomaat en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

    Snipper de ui.

    Hak de basilicumblaadjes fijn.

  2. 2

    Bak gesnipperde ui glazig in een scheut olijfolie. Voeg er de grote stukken niet ontvelde tomaat, de suiker en de tomatenpuree aan toe.

    Giet er 150 cl water en een scheutje kippenbouillon (van het blokje) bij. Laat 15 minuten koken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Doe de gehakte basilicumblaadjes bij de room, kruid met peper en zout en klop de room half stijf.

  4. 4

    Serveer de soep in kleine in kleine glaasjes en werk ze af met basilicumroom en een paar blokjes tomaat. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 2 tomaten in grote stukken.

    Verwijder het velletje en de zaadjes van de derde tomaat en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

    Snipper de ui.

    Hak de basilicumblaadjes fijn.

  2. 2

    Bak gesnipperde ui glazig in een scheut olijfolie. Voeg er de grote stukken niet ontvelde tomaat, de suiker en de tomatenpuree aan toe.

    Giet er 150 cl water en een scheutje kippenbouillon (van het blokje) bij. Laat 15 minuten koken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Doe de gehakte basilicumblaadjes bij de room, kruid met peper en zout en klop de room half stijf.

  4. 4

    Serveer de soep in kleine in kleine glaasjes en werk ze af met basilicumroom en een paar blokjes tomaat. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.