Recept

Spaghetti fritti met pittige tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat zijn tomberry-tomaten?

Tomberry-tomaten worden ook weleens pareltomaatjes genoemd, net omdat ze zo mini zijn. Het zijn kleine tomaatjes, maar de smaak is groots! Je vindt ze vanaf april tot het einde van de zomer bij de groenteboer.

bereiding
  1. 1

    Maak de tomatensaus. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Stoof de sjalot, de knoflook en de chilipeper glazig in olijfolie.

  2. 2

    Spoel de trostomaten en snij ze in stukken. Voeg de tomaten toe aan de pan, samen met de tijm, de oregano, de suiker en de balsamicoazijn. Kruid met de cayennepeper en zout. Breng op een zacht vuur aan de kook en laat de saus minstens 1 uur sudderen.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Rasp de schil van de citroen. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Klop de eieren los met de parmezaan, de ricotta, de geraspte citroenschil, de peterselie en de chilipeper. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken. Schep er een lepel olijfolie onder en voeg ook het ricottamengsel toe. Hussel alles goed onder elkaar.

  5. 5

    Maak met een vork een 8-tal nestjes van de spaghetti. Bak de nestjes in hete olijfolie langs beide kanten goudbruin en krokant. Laat de spaghetti fritti daarna uitlekken op keukenpapier. Mix de tomatensaus glad en roer er de tomberry-tomaatjes onder.

  6. 6

    Werk de nestjes voor het serveren af met wat extra geraspte parmezaan en de peterselie. Geef er de tomatensaus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti fritti met pittige tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!