Recept

Gegrilde sardientjes met klassieke warme tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met aardappelen of stokbrood erbij.

Tip: kies stevige Belgische trostomaten om deze klassieke warme tomaten te maken: tomaten met stevig vruchtvlees dat niet ‘papperig’ wordt als je ze in de oven of op de barbecue bakt. Je kunt ze extra smaak geven door nog meer verse tuinkruiden toe te voegen zoals tijm of rozemarijn. Of een scheutje balsamicoazijn, chilipoeder en zelfs fijne kristalsuiker voor een orginele toets.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij het bovenste deel van de tomaten. Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng de knoflook, de peterselie, het paneermeel en de parmezaan met 3 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de tomaten in een ovenschaal en bestrooi ze rijkelijk met het kruidenpaneermeel. Zet ze in een oven op 185°C of op de barbecue (met deksel) en laat ze 25 à 30 minuten garen.

  2. 2

    Wrijf de sardientjes in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze kort in een hete grillpan of op de barbecue.

  3. 3

    Leg de sardientjes op een bord, lepel er de kappertjes en de rode pesto bij en besprenkel ze met citroensap. Serveer met de warme tomaten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde sardientjes met klassieke warme tomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!