Recept

Gevulde trostomaatjes met hamsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lokaal hapje! Klassieke Belgische trostomaten zijn stevig en bevatten niet veel sap, waardoor ze goed te vullen zijn. Ze zijn geschikt voor zowel koude als warme gerechten. De smaak van een trostomaat is friszoet.

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaatjes. Snij de hoedjes van de trostomaatjes en lepel ze voorzichtig leeg.

  2. 2

    Snij de ham in blokjes. Pel de rode ui en snij ze samen met de augurkjes en de zilveruitjes fijn.

  3. 3

    Meng de ham met de rode ui, de augurkjes, de zilveruitjes, de verse kruiden, de mayonaise en de yoghurt. Kruid de hamsalade met peper en zout.

  4. 4

    Vul de tomaatjes met de hamsalade. Zet er het hoedje weer op en serveer. Werk ze eventueel nog af met extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde trostomaatjes met hamsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!