Recept

Griekse salade met olijven en lamsvlees

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de kno ook en meng samen met de oregano, het citroensap, peper en zout en een flinke scheut olijfolie tot een marinade. Leg het lamsvlees in de marinade, dek af en zet even aan de kant.

  2. 2

    Snij de tomaten in partjes, de paprika’s in reepjes en de komkommers in kleine blokjes. Pel de rode ui en snij in halve ringen. Schep alles om samen met de olijven en verkruimel de feta erover. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, de wittewijnazijn en ink wat zwarte peper. Haal de muntblaadjes van de steeltjes en schep ze onder de salade.

  3. 3

    Verhit een grillpan op een hoog vuur en bak het lamsvlees zo’n 3-4 minuten aan elke kant. Wil je het vlees minder rood? Laat het dan 5-6 minuten per kant bakken.

  4. 4

    Warm de pitabroodjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Verdeel de salade over de borden. Snij het lamsvlees in dunne plakjes en schik ze in een waaiertje op de salade. Serveer met de pitabroodjes en de Griekse yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse salade met olijven en lamsvlees

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!